Detacheren – waarom ook niet deel 1!

...Maar wat is detachering nou precies?

Is detachering niet gewoon hetzelfde als uitzenden? Of als payroll? Bij alle vormen wordt personeel ingehuurd….toch? Het is makkelijk om de samenwerking direct te stoppen…..en het kost ondernemers natuurlijk een hoop geld. Al deze beweringen zijn niet waar. Wij gaan met detachering vooral uit van een duurzame samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Detachering…wat is dat nou precies?

Volgens Wikipedia is detacheren het volgende: het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Maar dat is uitzenden ook. Deze definitie is dus een beetje kort door de bocht. Bij detachering wordt vaak een overeenkomst voor langere tijd gesloten tussen de partijen; de opdrachtgever, de werknemer en de detacheringspartner. Het detacheringsbureau is altijd de formele werkgever en draagt alle werkgeversrisico’s rondom ziekte en ontslag. Wanneer een ondernemer een werknemer detacheert, betaalt de ondernemer enkel voor de werkelijk gewerkte uren van de werknemer. Je betaalt ook niet door bij ziekte of vrije dagen.

Het is voor ondernemers ook een mooie kans om kennis te maken met nieuw personeel, bij uitbreiding van het bedrijf bijvoorbeeld. Of om een verlof op te vangen. Detacheren is een laagdrempelige manier om personeel aan te nemen, want ondernemers lopen weinig risico. En het zijn vaak net die werkgeversrisico’s die ondernemers zorgen baren als het aankomt op het aannemen van personeel. Met detacheren zijn die zorgen overbodig.

 

Detachering – uitkomst voor ondernemers

Stel; je hebt een complex project en voor langere tijd extra man- of vrouwkracht nodig om het project vlot te trekken. Om te zorgen voor een succesvolle afronding. Grote kans dat deze persoon bepaalde expertise nodig heeft. Dan zeggen wij; kies voor detachering. Dat is een prachtige manier om aan een ervaren kracht te komen. Je wordt bijgestaan door een detacheringspartner die van wanten weet. En loopt de opdracht eerder af dan overeengekomen? Geen probleem. Je bent vrij van verplichtingen, wij komen wél alle verplichten na tot het einde van de afgesproken looptijd.

 

Detachering minder vrijblijvend dan uitzenden

Detacheren is echt geen uitzenden. Met detacheren gaat een ondernemer een veel minder vrijblijvende verbintenis aan met de werknemer. En is dat erg? Helemaal niet! De werknemer weet dat hij of zij voor langere tijd werkzaam zal zijn voor je bedrijf en ziet dit als een mooie kans om werkervaring op te doen. En misschien bestaat zelfs de kans dat de contractduur wordt verlengd. Hij of zij zal dus, in de meeste gevallen, het beste beentje voorzetten. Bovendien ontstaat er een meer duurzame relatie tussen de werknemer, het bedrijf en de collega’s.

 

BC Group detachering

Wij benaderen detacheren vanuit verschillende oogpunten. Waaronder het duurzame en sociale oogpunt. Natuurlijk vinden we het fijn dat we ondernemers voorzien van arbeidskrachten. Maar het gaat ons om meer. Om het geven van kansen aan mensen die helemaal niet zo makkelijk aan werk komen door een beperking of  mensen die vanuit een ander land hier naartoe zijn gekomen. Lees het succesverhaal van Luciana Monte eens. Zij kwam vanuit Brazilië naar Nederland en heeft via ons een mooie baan gevonden.

 

Kortom: detacheren is voor heel veel ondernemers de beste oplossing, zonder dat ze daarbij stil staan. Wij helpen graag een handje. Meer weten over detacheren? Neem contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print

Maak een afspraak

Bernhard Nanninga

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden en kansen.

Andere nieuwsberichten

Detacheren – waarom ook niet deel 8!

Je bent erover uit dat je tijdelijk extra personeel nodig hebt. Maar nu twijfel je, kies je dan voor detachering of payrolling? En wat is eigenlijk het verschil? Dat leggen we je uit in dit blog. Hoewel deze begrippen soms door elkaar worden gebruikt, verschillen ze namelijk wel degelijk. De overeenkomst tussen detacheren en payrollen is dat er sprake is van een derde partij, het payrolling- of detacheringsbureau. Deze derde partij neemt onder andere de werkgeversrisico’s als ziekte en arbeidsongeschiktheid op zich.

Lees meer

Detacheren – waarom ook niet deel 7!

Bij detachering ‘leen’ je een opgeleide werknemer van een derde partij; het detacheringsbureau. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder minder financieel risico voor jou als opdrachtgever. Een detacheringsbureau beschikt over een grote database met specialisten. Op basis van jouw voorkeuren maakt het bureau een selectie van geschikte kandidaten.

Lees meer
Detachering

Detacheren – waarom ook niet deel 6!

Al in een aantal blogs nemen we je mee in de wereld van het detacheren. We hebben je onder andere verteld dat detacheren helemaal niet zo prijzig is als het lijkt en dat het rust brengt binnen je bedrijf. In dit blog staan we stil bij een aantal verschillende manieren waarop detacheren kan worden ingezet en dat is best interessant.

Lees meer

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op.

hartelijk dank voor je aanvraag!

Je ontvangt van ons een mail met de download van het whitepaper.

Met vriendelijke groet,

 

Bernhard Nanninga | Hoofd omdenker